Rezultatele căutării

Sfaturi pentru decorarea apartamentului

Postat de admin pe noiembrie 8, 2017
| 0

Fiecare știe ce nevoie are și ce preferințe atunci când vine vorba despre amenajarea casei. Și totuși sunt situații în care deși ce-ți dorești, nu știi cum să-ți pui în aplicare ideile. În cazul de față, apartamentul de trei camere cu suprafața de 80 de metri pătrați, părea suficient de spațios pentru o familie compusă din mamă și fiul său adolescent, dar după o evaluare ai atentă, holurile păreau să ocupe prea mult din planul locuinței. Așa că designerul Xenia Turik a reorganizat totul pe placul proprietarilor, care au visat la un interior luminos, cu mobilă cât mai puțină, dar ambientul să fie totuși cald și plăcut, nu unul minimalist și rece. Primul pas a fost făcut prin reorganizarea apartamentului, respectiv prin desființarea holului care era în formă de L și se desfășura pe toată lungimea apartametului și din care se deschideau camerele. În urma acestei modificări, intrarea în casă coincide cu intrarea în spațiul zonei de zi. Dar hai să-ți spun mai multe cu planul apartamentului modificat mai jos.

Practic, prezența ferestrelor pe o singură latură a apartamentului a fost un motiv suficient pentru desființarea holului, care era întunecos. Astfel, lumina naturală ce pătrunde pe cele două ferestre din zona de zi ajunge acum peste tot, inclusiv în spațiul fostului hol, ceea ce schimbă total atmosfera de la interior. Bucătăria este una minimală și electrocasnicele au fost poziționate astfel încât caracterul lor tehnic să nu se impună în ansamblul camerei de zi, deși pardoseala din piatră delimitează zona. Astfel, frigiderul este mascat după un perete din gips-carton, iar imediat după el este plita cu o hotă Faber puternică pentru a împiedica aburii de la mâncare să se răspândească în camera de zi.

Livingul se citește prin mobilierul specific, totul minimal tratat, dar cu un accent de culoare. Pe un fundal de giuri și bejuri calde la nivelul suprafețelor mari (pereți, decorațiuni textile), fotoliul cu tapițerie roșie, model Bea de la Porada, este exact accentul care scoate din anonimat zona. Mobila este simplă, fără rafturi deschise și încadrează ecranul tv. Scopul a fost ca suprafața pardoselii să fie cât mai liberă. Astfel, biblioteca este așezată în lateral, dar și aceasta este configurată sub forma unui corp de mobilier suspendat.

Dormitorul matrimonial este simplu și funcționat amenajat, unde în locul culorilro s-a optat pentru texturi într-o gamă cromatică neutră de marouri și bejuri. Cărămida prezentă aici parțial face parte din zidăria originală a blocului, curățată și vopsită în alb. Dulapul este încastrat și are uși culisante pentru a putea fi folosit cât mai bine spațiul de la interiro, configurat în L, deci a preluat și puțin pe colțul încăperii. Către dormitor a fost făcută nișa din baia alăturată, nișă în care s-a poziționat mașina de spălat rufe (vezi planul mai sus). Asta a luat puțin din spațiul dormitorului, dar a meritat pentru ca baia să aibă un aspect curat, elegant.

 

 

Lasa in raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.