header_image
Cautare Avansata
Noi am gasit 0 rezultate Doriți să încărcați rezultatele acum?
Cautare Avansata
noi am gasit 0 rezultate
Rezultatele căutării

Informaţie Utilă

Postat de admin pe februarie 3, 2018
| 0

✍Ai vîndut un apartament🏡 sau alt bun imobil în anul 2017 și nu știi dacă trebuie să achiți impozitul pe venit💶 din înstrăinarea acestuia?

‼Începînd cu anul 2017, Codul fiscal📄 prevede excluderea impozitării creşterii de capital în cazul vânzării locuinţei de bază.
Locuinţa de bază este locuința care este proprietatea contribuabilului în decurs de cel puțin trei ani până la momentul înstrăinării și constituie domiciliul/reşedinţa contribuabilului în decursul ultimilor trei ani până la momentul înstrăinării.

✔În acelaşi timp, impozitarea rămâne valabilă în cazul activelor de capital. De exemplu, eu am un apartament în care trăiesc de mai bine de trei ani, dar mai am încă și o casă. Aceasta casă se consideră deja activ de capital, este o investiţie şi, în cazul vânzării ei, creşterea de capital este impozabilă.
Creşterea📈 de capital este diferenţa dintre suma cu care este vândut imobilul şi baza valorică a acestuia (ceea ce s-a cheltuit pentru procurarea lui).
De exemplu, eu vând casa pe care părinţii mei au privatizat-o cu mulţi ani în urmă. În prezent, creşterea de capital se calculează ca diferenţa dintre valoarea de vânzare a acestui imobil şi baza lui valorică. În forma clasică, din ceea ce vând eu, trebuie să scad ceea ce am cheltuit pentru procurarea activului respectiv. Efectiv, eu nu am cheltuit nimic, dar am trăit în această casă mulţi ani. Înseamnă că pentru a calcula creşterea de capital, se scade din valoarea de vânzare valoarea cadastrală. Respectiv, diferenţa se împarte la două şi se impozitează cu 7% suma ce nu depășește 31140 lei și cu 18% suma ce depășește 31140 lei.

Lasa in raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.